четвъртък, 5 май 2011 г.

Цветя от фондан





Нужни са:

500 г пудра захар, два пъти пресята
2 ч.л. глицерин
10 г желатин, смлян
30 мл вода
2 ч.л. палмово масло, невтвърдено
1 белтък
2-3 капки лимонов сок или есенция ванилия

Желатинът се накисва във водата и се оставя да я поеме – около 4-5 минути.
Докато желатинът набъбва,пудрата захар се пресява два пъти. Прави се кладенче.Желатинът се топи на водна баня без да завира, към втечнения желатин се прибавят предварително разбитите белтък, глицерин,лимонов сок или ванилова есенция и палмовото масло, разбъркат се до пълно смесване с желатина.Получената смес се излива в кладенчето на пудрата захар.Меси се до пълното поемане на захарта.
Опаковачно фолио се намазнява с палмово масло. Получената силно лепкав фондан се затваря плътно в намазненото фолиио и се слага за поне 24 часа в хладилник. Едва след това може да се работи с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,пишете на кирилица!