неделя, 29 януари 2012 г.

Ех , тези лебеди ......

Върху каквато и торта да ги поставиш ,те ще я променят !


Самата торта не е нищо особенно.Докато я декорирах се чудех какво ли ще излезе накрая?
Не успях да я загладя така както ми се искаше.Не направих много цветя за да се предпазя от претрупване ,по едно време реших,че ще са недостатъчни за да придобие завършен вид.
Искаше ми се да я шприцовам ,но нямам достатъчно разнообразие от накрайници и размери .
Захванах се да правя нещо ,което само бях гледала по видеоклипчета,а именно да работя с пош по борда на тортата.
Гледем ,гледам и не съм чак толкова очарована ,колкото ми се искаше- просто не беше много зле.
И на всичкото отгоре при поставянето на шията на единия лебед,тя се счупи-Ужас!Лепих шия-то се забелязва естествено,но нямах никакво време за по-добра корекция ,а за нова абсурд.
Но ,да ми е за урок ,следващ път ще правя и резервни :)
Хубаво лошо ,за 30 мин. колкото се е залепила толкова.
Накрая като сглобих частите на лебедите върху тортата ,тя се промени,придоби различен вид.
Погледнах я цялостно ,а не детайлно .
Лебедите ,те отклониха вниманието ми от недостатъците.




редакция:В крайна сметка съм доволна от крайния резултат :)

петък, 20 януари 2012 г.

Загряваща чорбица с питка



В студените дни бистрите супички са ми любими.
Използвам пилешки бульон или от друго месце.Към него добавям малко картофче,морковче и фиденце.Може и малко спанак за цвят.Но не прекалявам с зеленчука ,да се получи бистричка.Като поомекнат зеленчуците офкусявам на сол.
При сервирането добавям :
натрошено сиренце,ситно нарязан праз лук,магданоз и люто чили.
Питката се получи чудна.
За нея използвах : 2 яйца + супена лъжицяа сол + половин пакетче меко масло,
1ч.ч прясно мляко-топличко+ кубче прясна мая+ чаена лъжица захар.

Разтваря се маята със захарта и захарта да набъбне на топличко,добавят се към яицата разбъркани с вилица с солта и половината масло.
Получената смес се изсипва в пресято брашно(около 600 гр.)като се прави кладенче и с вилица се замесва меко тесто . Като се поеме брашното се доомесва на ръка да се получи гладко тесто. Оставя се да втаса в намаслена купа покрита с кърпа на топло. Оформя се в тавичка и се пече ,като от начало се оставя на 50 градуса -хубаво да се надигне и постепенно се увеличава температурата до 180-200 градуса.

неделя, 15 януари 2012 г.

Мини рулца от бекон


Това е много вкусна ,много бърза и лесна рецепта.
Необходими са парче бекон-тънко нарязан на филийки и топено пушено сирене -нарязано на филийки и разполовено на полумесеци.Всяко парче сиренце се увива на рулце в бекона и се поставя в добре загретия грил тиган.Като се запече от едната страна се обръща да се запече и от другата.
Добър апетит !