Здравейте!Искам да ви напиша тази рецепта за баница,защото тя много се харесва от моето семейство и от всички приятели и роднини,които са я опитвали.Често я приготвям по празници.Днес ще я направя за кумовете по повод българската традиция,,прошка"
Ето и необходимите продукти:
1 пакет финни кори
400 гр. сирене
за заливката: 200 г майонеза
4 бр. яйца
400 г кисело мляко 2 с.л. брашно
1 ч.л. сол
щипка сода
Тук трябваше да има снимка със заливката,преди да се опече,но ....съм пропуснала момента,тя вече се пече. |
Eто и парченца от баницата:
Много интересна баница :)
ОтговорИзтриванеАз рядко правя и обикновено не ми се получава. Твоята изглежда атрактивно (предполагам и след изпичането също ;)
Извинявам се,че нямам снимка в готов вид и на парченце,но обещавам да направя отново и ще добавя снимка.От бързане пропуснах да направя снимка,исках да я занеса топла ,направо хукнахме и така си остана.Само да добавя ,че се прави лесно ,без много цапане и се получава вкусна.
ОтговорИзтриванеМного е ефектна и оригинална! А щом се приготвя и лесно, спечели ме напълно :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена :-)
Тази баница ми е от специалитетите, но все до блога не стига :) Естетсвено можеш да се досетиш, че колкото домакини, толкова и варианти, но твоята изглежда чудесно, Ваня!
ОтговорИзтриване"Висяща" баница - това ми хареса като сравнение. И аз я приготвям по такава технология и съм изключително доволна от нея. Получава се много въздушна и пухкава баничка.
ОтговорИзтриване