неделя, 1 май 2011 г.
Фондан за покриване на торти
Чудех се да публикувам ли тази рецепта или не,но се реших да го направя,може да е полезна на някого.Рецептата не е нищо по -различно от което се среща по блогове и сайтове ,но аз поради една или друга причина малко съм я променила и то по не зависещи от мен причини. Просто никъде не намирам глюкоза и за това успешно приготвям фондана за покритие на торти и без глюкоза :
10 гр. желатин се накисва в 60мл. вода за 5 мин.
Разтопявам на водна баня до пълното му разтваряне и към него прибавям:
1/2 кафена л. сол
1 с.л. глицерин
2-3 капки лимонов сок
Всичко това се омесва с 1 кг. пудра захар,двойно пресята.
Тестото се увива в намазнено с масло опаковачно фолио. Престоява в хладилник 24ч.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
С какво може да се замени глицеринът?
ОтговорИзтриванеИ моля те махни английските букви при коментарите, това се прави от настройки:)
Иначе много се бави човек докато коментира:)
Благодаря предварително!
Глицерина, нямам представа с какво може да се замени.
ОтговорИзтриванеНе знаех ,че имам проверка с дума на латиница,и на мен не ми спори ,като трябва да ги въвеждам. Благодаря ,че ми каза.
Лека нощ!
Я да видя какво си направила с буквите:)
ОтговорИзтриванеТраянче,не съм забравила ,но снощи беше доста късно,а днес сега сядам. Захващам се с буквите :)
ОтговорИзтриване