вторник, 28 юни 2011 г.
Прасковки
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
около 1 кг. брашно
За крема:
3/4 ч.ч. (150 г) захар
125 г масло
1 ч.ч. орехови ядки,смлени
1 ч.ч. прясно мляко
трохите от издълбаването на прасковите
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
От брашното, яйцата, захарта, растителното масло и киселото мляко, в което са разтворени двете соди, се омесва меко тесто, което отлежава 1-2 часа. Правят се топки, които се поставят в намазнена тава и се пекат в умерена фурна. След като изстинат се издълбават и се пълнят с крема, който се получава при смесване на захарта, маслото, смлените орехи, прясното мляко и трохите от издълбаните праскови, след което се слепват по двойки. Слепените топки се потапят от едната страна в съд с оцветена в червено вода, а от другата - в съд с жълто оцветена вода, след това се овалват в захар.
Колкото повече стоят ,толкова по-хубави стават.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
De cand cu preparatele de toamna, dulceturi compoturi, conserve....nu am mai avut timp de mesaje. Acum citind mesajul tau am venit sa vad ce ai mai gatit si vad multe bunataturi. Piersicile sunt preferatele mele, iar ale tale ti-au iesit super!!! Pupici!
ОтговорИзтриване