вторник, 13 декември 2011 г.

Баклава, и с орехи ,и с локум

За тази баклава използвах:
500 г финни кори
1ч.ч. смлени орехи
50 гр. локум
2-3 с.л. галета
олио за поръсване
за сиропа:
700 г. захар
1 л. вода
Вземат се 3-4 кори поръсват се с орехи ,малко парченца локум и се навива на руло. нарязва се на парчета с ширина около 2 см. Подреждат се в тава ,с разреза на горе,като розички .Поръсва се с малко олио.Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Залива се със студения сироп или обратно-горещ сироп ,студена баклава.

4 коментара:

  1. Чудна баклавичка, Нели:) И с орехчета, и с локумчета я хапваме:)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз не бих отказала-по това време все нещо сладичко ми се хапва.Добра идея даваш,Нелка-благодаря ти!
    Хубава вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Нели,
    тази баклава не бих й простила. Изглежда супер вкусно и с много орехи. ммм

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета,благодаря за отделената минутка!

    ОтговорИзтриване

Моля,пишете на кирилица!