петък, 11 март 2011 г.

Костенурка от картоф

По възможност се избира картоф от едната страна да е по-остър (главата на костенурката) и леко с нож се изрязва да се получи по-обла форма. Останалата част от картофа се нарязва като джоб на ивици през 2-3 мм ширина, полива се с олио, поръсва се със сол, чубрица, червен пипер и се пече в предварително загрята силна фурна около 30 минути. Докато се пече се отрязват листовете шунка, а краставичката се разделя на две части по дължина и по ширина, така че да се получат четирите крачета на костенурката. В зависимост на колко джоба сме прорязали в картофа и каква е ширината на картофа се разделят листовете шунка с нож на желаната ширина, така че облия край да гледа на горе и се слага в джобчетата на картофа, след като той се изпече и извади от фурната. Зърната черен пипер се забождат като очи, а парченцата краставички се напъхват като крачета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,пишете на кирилица!