сряда, 9 март 2011 г.

Кошнички от кашкавал

Ето и моите кошнички от кашкавал,за които се сетих от публикацията на .направата на един брой кошничка:


За направата на една кошничка са необходими около 100-150гр. твърд кашкавал.
На дъното на тава се поставя хартия за печене,върху нея се настъргва кашкавала под формата на кръг. Слага се във фурната и се запича на грил или горен реотан, докато кашкавала се стопи и покафенее. Изважда се и се оставя да поизстине, за да се стегне малко. С лопатка или с ръце се вдига и се полага върху предварително подсушено бурканче(малко от лютенеца). Не  се пипа повече за да не се разкъса. Оставя се да изстине съвсем и да се втърди. При направата на няколко кошнички на веднъж,кашкавала се настъргва на разтояние ,за да не се слепят .
Всяка кошничка се поставя в чиния и се пълни с ястието, топло или студено. .

3 коментара:

  1. Твоите кошнички се оформят по различен начин... дори ми се струва и по-лесен! Моите ги оформих в купичка като притисках с лъжица на дъното... Мерси за новата идея:)

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересни кошнички :)
    С доста закъснение отговарям тук за списъка с блогве, тъй като не можах да изпратя съобщение (може да изтриеш коментара ;) Аз не съм добавяла, но мисля, че това става от "дизайн", след това "добавяне на притурка" и след това - списък с блогове. Май закъснях с отговора.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Моля,пишете на кирилица!