петък, 15 април 2011 г.

Корабчета от яйца и сирена

Реших да споделя тази рецепта,защото е много подходяща по време на Великден,като се начупят толкова много яйца.



Ето я и рецептата:
6 бр. яйца
3 с.л. цедено мляко или майонеза
50 г настъргано сирене
сол
За декорацията:
6 бр. правоъгълни парчета твърд кашкавал
12 бр. маслини
магданоз
Твърдо сварените и обелени яйцата се разделят на две части по дължина на яйцето. Жълтъците се изваждат и се разбъркват с останалите продукти, така че да се получи почти гладък крем. Внимава се със солта, ако сиренето е солено. С крема се пълнят белтъците, с помощта на шприц или чаена лъжица. Филиите кашкавал се режат на триъгълници, забождат се за платна. Магданоза се начупва на необходимата дължина, забожда се за мачта. На останалото място върху крема се забожда маслината.
За предпочитане е цедено кисело мляко, защото крема става по-стегнат и по-добре се задържа декорацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,пишете на кирилица!