събота, 11 юни 2011 г.

Кекс от кайма с яйца и бешемел



1 кг кайма
подправки по избор
300 мл сос Бешамел
200 г кашкавал
6 бр. яйца
кисели краставички
гъби
Каймата се обърква с подправки на вкус. Краставичките и гъбите се нарязват на ситно, поставят се на дъното на предварително намазана кръгла форма за кекс. Върху тях се разпределя каймата. Пече в предварително загрята фурна 30-40 минути до готовност. Изважда се от фурната, покрива се с тава с почти същия диаметър, малко по-голяма и се обръща. Полива се с Бешамела и се чукват яйцата, като едното е в средата на кекса, а другите около кекса върху бешамела и обилно се поръсва с настърган кашкавал. Връща се във фурната за да се запече кашкавала.

2 коментара:

Моля,пишете на кирилица!