сряда, 29 юни 2011 г.

Панирано сирене с чесън и магданоз



250 г твърдо краве сирене
чесън, магданоз
мазнина за пържене
За панировката:
3 с.л. кисело мляко
щипка сода
1 бр. яйце
2-3 с.л. царевично брашно
брашно тип 500
1 ч.л. сол
Чесъна и магданоза се нарязват на ситно. Сиренето се нарязва на кубчета и се поръсва с чесъна и магданоза.
ПАНИРОВКАТА :Содата се добавя в киселото мляко ,разбърква се и се изчаква около минута.Добавят се останалите продукти и 1/3 ч.ч. вода.Количеството брашно ,добавям на око,трябва да се получи гладка каша, гъста като за кекс.
Всяко парче сирене, поръсено с магданоз и чесън се потапя в панировката . Пърже се в силно нагорещената мазнина на силено загрят котлон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,пишете на кирилица!