петък, 17 юни 2011 г.
Кашкавалени пури с гъби и шунка
необходими продукти:
300 г кашкавал
200 г шунка
100 г консервирани гъби
шарена сол
Шунката и гъбите се нарязват на малки кубчета. По 100 г от кашкавала се настъргват върху хартия за печене, така че да е събран под формата на кръг на около 10-тина сантиметра един от друг. Върху кръгчетата от настърган кашкавал, се поръсва шарена сол и равномерно се разпределят шунката и гъбите. Запича се на горен реотан в предварително загрята силна фурна, докато се разтопи кашкавала и краищата му покафенеят. Изважда се и се оставя за кратко да се стегне малко и още докато е топло, се завива като руло с ръце или дървена лопатка. Така готовото предястие може да се декорира според вкуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасни са новите ти предложения, Нели!
ОтговорИзтриванеРецептите ти за паста и лазаня, много ми допадат, но кашкавалените пури ме изкушават най-силно.
Поздрави и усмихнат уикенд, Диана
Благодаря , di_ani !
ОтговорИзтриванеХубав,спокоен уикенд и на теб !
Много интересно предложение е това, поздравления!
ОтговорИзтриванеХубава и успешна нова седмица!