петък, 17 юни 2011 г.

Кашкавалени пури с гъби и шунка


необходими продукти:
300 г кашкавал
200 г шунка
100 г консервирани гъби
шарена сол

Шунката и гъбите се нарязват на малки кубчета. По 100 г от кашкавала се настъргват върху хартия за печене, така че да е събран под формата на кръг на около 10-тина сантиметра един от друг. Върху кръгчетата от настърган кашкавал, се поръсва шарена сол и равномерно се разпределят шунката и гъбите. Запича се на горен реотан в предварително загрята силна фурна, докато се разтопи кашкавала и краищата му покафенеят. Изважда се и се оставя за кратко да се стегне малко и още докато е топло, се завива като руло с ръце или дървена лопатка. Така готовото предястие може да се декорира според вкуса.

3 коментара:

  1. Прекрасни са новите ти предложения, Нели!
    Рецептите ти за паста и лазаня, много ми допадат, но кашкавалените пури ме изкушават най-силно.
    Поздрави и усмихнат уикенд, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря , di_ani !
    Хубав,спокоен уикенд и на теб !

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересно предложение е това, поздравления!
    Хубава и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Моля,пишете на кирилица!