петък, 10 юни 2011 г.
Бисквитена торта с неочаквано вкусен крем
чаени бисквити
за крема:
50гр. инстантен шоколад ( бял или кафяв )
50 гр. мляко или вода
1ч.ч. ситно смляни орехи
1ч.ч. маргарин
1ч.ч. захар
средата на 1/2 хляб
За декорация:
90 г шоколад
Бисквитите може и да се начупят,може и да се редят цели.
Средата на 1/2 хляб се накисва във вода за около 10 мин. Отцежда се през гевгир за още толкова време . Шоколада се залива с затоплените 50 гр. мляко или вода,разбърква се да се разтвори хубаво и се оставя да истине. В купа се смесват отцедения хляб ,захарта ,разтворения шоколад и маргарина. Бъркат се с вилица до пълното стопяване на захарта.На края се прибавят и орехите. Всички продукти трябва да са студени,ако не се ползва веднага се прибира в хладилник.
Маргарина остава на видими парченца ,но това не трябва да ви притиснява,мажете смело .
С така получения крем се слепват бисквитите: Ред крем ,ред бисквити,до изчерпването на количеството.
Може да се редат направо на поднос,като се завършва с крем и се накапва с разтопения шоколад.
Може да се наредат във купа ,да се обърне в поднос и да се накапе с разтопения шоколад.
Наредената торта трябва да престои от няколко до 12 часа в хладилник,за хубаво слепване .
Може да се направи и с обикновени бисквити ,но тагава трябва да престои в хладилник около 24 ч.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусно изглежда тортата!
ОтговорИзтриванеРецептата за крема е интересна, заинтригува ме :)
Обичам бисквитените торти - твоята изглежда великолепно!Непременно ще я пробвам!
ОтговорИзтриванеМомичета опитайте и пишете и вас ли ви очарова,така както нас тази простичка на прочит рецепта :)
ОтговорИзтриванеНаистина звучи добре... Ще правя торта днес или утре и ще си открадна идеята за шоколад с орехи:)) За хляба ще си помисля...
ОтговорИзтриванеКрема звучи голям ,,БАЛАМОЧ,, но като краен резултат дори никой не го разпознава от какво е направен :)
ОтговорИзтриванеОбичам бисквитени торти, Нели -
ОтговорИзтриванемного вкусно изглежда, а и с орехи ...
Поздрави и хубава нова седмица, Диана