Пилешкото филе варя предварително в подсулена вода ,нарязано на желаната големина,почти до готовност. Оставям да се отцеди и охлади в гевгир.
ПАНИРОВКАТА :
3 с.л. кисело мляко
щипка сода, щипка сол
1 бр. яйце
5-6 с.л. царевично
4-5тъмен соев сос
брашно тип 500- добавя се докато се постигне гъстота като за кекс
Ориза накисвам предварително в студена вода за около 30 мин. ,като преди да го оставя хубаво го изплаквом от нишестето. След около 30 мин. отцеждам в гевгир и оставям за няколко минути ,докато се загрее олиото ,повечко олио и започвам да го пържа. Пърже се в тиган с незалепващо покритие ,за предпочитане ,докато стане на решетка.Тогава вече се прибавя водата, примерно за 1ч. ориз - 2 ч. вода или бульон.. Разбърква се и се сваля от котлона. Към него добавих една малка тиквичка и един малък морков,машерка ,джоджен,чубрица , една орехова ядка -начупена на едро и половин листо дафинов лист. Разбърква се ,овкусява се със сол на вкус и се обръща в подходяща тава.Пече се в предварително загрята умерена фурна.
Ееххх, пак вкусотии при теб! Хубава е тази панировка с царевично брашно, тава по-плътна и така хубаво покрива.:-))) И ориза е станал страшно апетитен.:-))))
ОтговорИзтриванеПоздрави и уютна вечер от мен!
Нелче,нито едно от двете не съм приготвяла по този начин!
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда!Задължително ще пробвам!
Поздрави и хубав ден!:)