вторник, 4 октомври 2011 г.
Любимото ми кашкавал пане и една бърза торта
Кашкавалчето панирах с :
1 ЯЙЦЕ, 2-3 с.л. КИСЕЛО МЛЯКО + щипка СОДА ,малко топла водичка ,сол, царевично и обикновенно брашно на око. Панировачната смес ,правя гъста като за кекс.
Десерта не ми е много угледен ,но пък затова много вкусен и бърз.
Естествено възползвах се да оттренирам правенето на розички - толкова са ми трудни!Навъртях ги без да оцветявам от,, марципан варна,,
Самата торта е от готови блатове ,леко сиропирани от сиропа на ягодов компот и слепени с:
200 гр. заквасена сметана + 200 гр. течен кафяв шоколад
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И на мен ми е от любимите неща това кашкавалче!
ОтговорИзтриванеПредставям си и тортичката колко е вкусна!
Розите добре са ти се получили, но моето мнение е, че марципаните не са подходящи за цветя. Пробвай с фондан, който съдържа глюкоза и ще видиш колко по-лесно и бързо се работи.
Поздрави и хубав ден :)
Eли ,благодаря ! Едва на скоро намерих глюкоза и съм си забъркала една доза фондан,та ще видим какво ще се получи.
ОтговорИзтриванеИ аз, и аз обичам такива кашкавалчета, мммммм.:-))) И тортичката ти е чудесна, но ти си си майстор.:-)))
ОтговорИзтриванеБраво, Нелче!
Хубав и усмихнат ден!