събота, 29 октомври 2011 г.
Печени пилешки дробчета със зеленчуци и месце , печена тиква с мед , орехи и млекце
продукти за дробчетата:
500 г пилешки дробчета
200 г пил филе на парченца
2-3 с.л. лютеница или доматено пюре
2-3 с.л.горчица
2-3 с.л. морков на кубчета
2-3 с.л. праз лук на ситно
2-3 с.л. патладжан на кубчета
2-3 бр гъби нарязани на едро
1 бр глава стар лук нарязан на едро
олио,сол,соев сос
За пилешките дробчета: Всички изброени продукти слагам в тава ,доовкусявам на вкус със сол ,като внимавам да не стане солено-соевия сос също е солен.Печа в предварително загрята фурна на 250 градуса.Обръщам веднъж ,когато видимо са добре запечени дробчетата,за да не се раздробят. Пече се докато остане на мазнина. Времето за изпичане е около 40мин.
За тиквата: Тиквата обелвам ,нарязвам на малки парчета.Подреждам в тава с подходяща големина и заливам с прясно мляко ,без да преливам височината на тиквените парченца.Поръсвам с лъжица натопена в мед ,като гледам да покрия с мед всяко парченце.Печа в презварително загрята фурна на 250 градуса.Като се приполови нивото на млякото поръсвам със смлени орехи и допичам до желаната степен.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Нели,чудесни предложения,отдавам предимство на тиквата,много я обичам!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Нели,аз ще взема дробчетата:)и ще правя компания на Еликсир!Мммм вкусотийка!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
Нели, и дробчетата, и тиквата ти изглеждат страхотно!Чудесни предложения!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен ден!
Момичета,благодаря за вниманието,много сте забавни!Пожелавам ви да подържате хубавото си настроение !
ОтговорИзтриванеНели и двете ястия, които поднасяш са сред любимите ми! Започнах да огладнявам много преди вечеря.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Заповядай при мен да получиш награда! :)
ОтговорИзтриване