четвъртък, 5 май 2011 г.

Пълнени чушки със сос


ЕТО И РЕЦЕПТАТА:
7бр. чушки
100 гр. ориз
250 гр. кайма
25 мл. олио
1 бр. морков
малко праз лук
сол на вкус
ронена чубрица, джоджен
Ориза се измива хубаво на течаща вода и се оставя в купа с вода да се накисне. През това време:
Каймата се задушава с 100 мл вода и олиото,прибавя се солта,моркова нарязан на кубчета и подправките.Привавя се и ориза ,леко се задушава с тях ,като непрекъснато се разбърква. Добавя се още 200 мл. вода и се оставя на слаб котлон ,докато ориза попие водата,като от време на време се разбърква.Пълнят се чушките и печат в тава с дъно обилно намазано с олио.
ЗА СОСА:
В малък съд се сипва вода ,според броя на порциите умножен по 150 мл. ,добавя се сол или зеленчукова подправка,оставя се да заври.През това време:
Разбиват се 1-2 яйца със 2-3 с.л. кисело мляко и 2-3 с.л. брашно.Получената гладка смес се изсипва във свалената от котлона вряща подсолена вода с непрекъснато бъркане.Връща се на слаб огън за около минутка ,като непрекъснато се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,пишете на кирилица!