четвъртък, 5 май 2011 г.

Кашкавал на фурна





Необходими продукти:
500 гр. кьшкавал
5 бр. яйца
50 гр. кисело мляко
2 с.л. брашно с връх
сол
магданоз
2 бр. скилитки чесън
2с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: На дъното на тава с незалепваща повърхност се поставят нарязания на ситно чесън,магданоз и олио . Слагат се във фурната на висока температура. През това време се разбъркват яйцата,киселото мляко,брашното и солта на вкус. Кашкавала се нарязва на парчета с дебелина 1 см. и се подреждат в загрятата тава и веднага се заливат с млечно-яйчната смес,поръсва се с малко магданоз и се пече до готовност. Ако е необходимо може да се покрие с олио към края на изпичането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,пишете на кирилица!