петък, 6 май 2011 г.

Мини рулца от пилешки дробчета с бекон




500 г пилешки дробчета
500 г пушени гърди или бекон
2 глави лук
4 с.л. горчица
4 с.л. кетчуп
олио, чубрица
клечки за зъби
За маринатата на дробчетата:
4-5 с.л. соев сос

Дробчетата със соевия сос се слагат в хладилник за около час да се мариноват. Гърдите или бекона се нарязват на тънки филийки и в тях се завиват дробчетата. В една филия пушено месо се завива на руло едно пилешко дробче, забожда се с клечка за зъби и се поставя в тава и така до изчерпването на дробчетата и бекона (гърдите) или до запълването на тавата. Лука се нарязва на едро и се забожда на всяка клечка върху образуваното рулце, а останалия лук се поръсва върху тях. Обилно се залива със олио, поръсва се чубрицата. Пече се в предварително загрята фурна без да се обръщат. Когато са вече видимо запечени (след около 20-25 минути) се смесват горчицата и кетчупа, разбъркват се и с лъжичка се изсипва върху всяко рулце от получената смес. Пече се до пълното изпичане и извиране на отделената вода и хубав загар. Ако преценим, че има нужда от още време за печене, а водата е извряла се добавя малко водичка, за да се изпекат и да не залепнат, като пак гледаме тя да изври - трябва да останат на мазнина

1 коментар:

Моля,пишете на кирилица!