петък, 3 юни 2011 г.

Корабчета от яйца и сирене



6 бр. яйца
3 с.л. цедено мляко или майонеза
50 г настъргано сирене
сол
За декорацията:
6 бр. правоъгълни парчета твърд кашкавал
12 бр. маслини
магданоз

Твърдо сварените и обелени яйца се разделят на две части по дължина на яйцето. Жълтъците се изваждат и се разбъркват с останалите продукти, така че да се получи почти гладък крем. Внимава се със солта, ако сиренето е солено. С крема се пълнят белтъците, с помощта на шприц или чаена лъжица. Филиите кашкавал се режат на триъгълници, забождат се за платна. Стръкче от магданоза се отрязва на необходимата дължина, забожда се за мачта. На останалото място върху крема се забождат маслината .
За предпочитане е цедено кисело мляко, защото крема става по-стегнат и по-добре се задържа декорацията.

1 коментар:

Моля,пишете на кирилица!