четвъртък, 16 юни 2011 г.

Лазаня с шунка ,кашкавал и бешамел






Използвах:
готов сос бешемел на "хопла"
12 бр. кори за лазаня на "мелиса"
300 гр. кашкавал
300 гр. шунка
ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС :
400 гр. консерва домати кубчета
1 кубче бульон костиля
2 с.л олио
1 к.ч. вода
1 с.л. босилек
1 ч.л чесново брашно
Доматения сос се вари около 5 мин . със всички съставки.
В правоъгълна тавичка се излива малка част доматен сос ,бешамел и се подреждат 3 броя от корите . Върху корите се излива част от доматения сос,половината шунка нарязана на кубчета ,бешамел и се настъргва част от кашкавала. Процедурата се повтаря : 3 броя от корите,доматен сос,другата половина от шунката ,бешемал и се настъргва малко кашкавал.
Нареждат се последните 3 кори за лазаня,намазват се с останалото количество доматен сос,излива се останалия сос бешамел,поръсва се обилно с кашкавала и се пече около 40 мин.

4 коментара:

  1. Нели, страхотна лазаня!!!Много я обичам, а твоята изглежда чудесна!Не съм ползвала до момента готов бешамел, но като гледам резултата при теб - може и да пробвам:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусна изглежда! Много обичам лазаня, но скоро не съм правила, защото е доста трудоемко. Не знаех, че има готов сос бешамел. Може да пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  3. С готов сос бешамел определено е по-лесно и също много вкусно

    ОтговорИзтриване

Моля,пишете на кирилица!