вторник, 4 октомври 2011 г.

Любимото ми кашкавал пане и една бърза торта


Кашкавалчето панирах с :
1 ЯЙЦЕ, 2-3 с.л. КИСЕЛО МЛЯКО + щипка СОДА ,малко топла водичка ,сол, царевично и обикновенно брашно на око. Панировачната смес ,правя гъста като за кекс.


Десерта не ми е много угледен ,но пък затова много вкусен и бърз.
Естествено възползвах се да оттренирам правенето на розички - толкова са ми трудни!Навъртях ги без да оцветявам от,, марципан варна,,


Самата торта е от готови блатове ,леко сиропирани от сиропа на ягодов компот и слепени с:
200 гр. заквасена сметана + 200 гр. течен кафяв шоколад

3 коментара:

  1. И на мен ми е от любимите неща това кашкавалче!
    Представям си и тортичката колко е вкусна!
    Розите добре са ти се получили, но моето мнение е, че марципаните не са подходящи за цветя. Пробвай с фондан, който съдържа глюкоза и ще видиш колко по-лесно и бързо се работи.
    Поздрави и хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Eли ,благодаря ! Едва на скоро намерих глюкоза и съм си забъркала една доза фондан,та ще видим какво ще се получи.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз, и аз обичам такива кашкавалчета, мммммм.:-))) И тортичката ти е чудесна, но ти си си майстор.:-)))
    Браво, Нелче!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване

Моля,пишете на кирилица!